Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    Satranç Turnuvası Ödül Töreni 22.02.2024
    27.02.2024

    Sincan 1 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren hükümlü ve tutukluların ödülleri, 22 Şubat 2024 tarihinde yapılan törenle sahiplerine verildi.

     

          Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, hükümlü ve tutukluların suç işlemesine neden olan etkenlerin giderilmesine yönelik çalışmaların başında gelmektedir. İyileştirme temelli infaz hizmetlerinin önemli bir parçası durumundaki bu faaliyetler, ceza infaz kurumlarında bulunan eğitim öğretim servisi, psiko-sosyal yardım servisi ile güvenlik ve gözetim servisleri tarafından belirli bir plan dâhilinde uygulanmaktadır. Bu amaçla Kurumumuzda, Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilciliği iş birliğiyle 195 hükümlü ve tutuklunun katılımıyla bir satranç turnuvası düzenlendi.

          Süratli ve doğru düşünebilmeye yardımcı olması, olaylara doğru yorumlarla  yaklaşabilme yeteneklerini geliştirmesi ve bunların yanı sıra  bireyin kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak doğru kararlar alabilmeye yardımcı olması gibi birçok kazanımı içinde barındıran satranç sporunun tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen turnuva sonunda, dereceye girenlere madalyaları ve hediyelerini vermek üzere Kurum kütüphanesinde bir tören yapıldı. Törende bir konuşma yapan il temsilcisi Engin Güleç satranç sporunun faydalarından söz etti ve turnuvaya katılan katılanları tebrik etti. Daha sonra dereceye girenlerin madalyaları ve kurum müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler sahiplerine teslim edildi.

          Törene; Kurum Müdürü Ali Şeref Kül, Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, Kurum İkinci Müdürü Ali Bağcı, İdare Memurları Aydın Ergin ve Bekir Duman, Uzman Öğretmen Levent Preveze, Sosyal Çalışmacı Bülent Gümüş, Psikolog Esra Kurtar, Sorumlu İnfaz ve Koruma Oğuzhan Yemenoğlu, İnfaz ve Koruma Başmemuru Sezgin Yavuz, satranç eğiticisi İnfaz ve Koruma Memuru Mehmet Fidan ile turnuvada mücadele eden hükümlü ve tutukluların bir bölümü katıldı.

     

    H A B E R : Levent PREVEZE, Bülent GÜMÜŞ

    Adres

    Adalet Mahallesi Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Sincan/ANKARA

    Telefon

    (0312) 589 50 74

    Faks (0312) 254 00 51

    E-Posta

    ankara.1nltcikisaretadalet.gov.tr