SİNCAN 1 NOLU L TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
TELEFON GÖRÜŞMELERİ

PAZARTESİ

SALI

ÇARŞAMBA

PERŞEMBE

CUMA

F1

C1

c11

a1

e1

b1

F2

C2

c12

a2

e2

B2

F3

C3

c13

a3

e3

B3

F4

C4

c14

a4

e4

B4

F5

C5

c15

a5

e5

B5

F6

C6

c16

a6

e6

B6

F7

C7

c17

a7

e7

B7

F8

C8

c18

a8

e8

B8

F9

c9

c19

a9

e9

B9

F10

c10

 

a10

e10

B10

F11

 

 

a11

e11

B11

f12

 

 

a12

e12

B12

Telefon görüşme günleri yukarıdaki gibi belirlenmiş olup haftada bir (1) kez olarak yeniden düzenlenmiştir. Dini ve resmi bayramların tatil günlerinde, kurumumuz yönetiminin aldığı karar doğrultusunda, sadece o günlere özel değişiklik yapılabilmektedir.

Belirtilen telefon görüşme saatleri dışında telefon görüşmesi yaptırılmayacaktır.

Telefonla görüşme ücreti, görüşmeyi yapan hükümlü ve tutuklular tarafından karşılanır.

Her hükümlü ve tutuklu, bu yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde eşi, çocukları, torunları, annesi, babası, büyükbabası, büyükannesi, kardeşi, amcası, halası, teyzesi, dayısı, kayınbabası, kayınvalidesi, kardeşinin çocukları, kayınbiraderi, baldızı, görümcesi, eltisi, gelini veya damadından birisi ile haftada bir defa telefon görüşmesi yapabilir.

Hükümlü veya tutuklu, konuşmasına kendi adını ve soyadını söyleyerek başlar. Görüştüğü kişinin adını, soyadını ve telefon numarasını tekrar etmesini isteyerek konuşmasına devam eder.

 

Hükümlü / tutukluların yapabileceği telefon görüşmesi hakkında genel bilgiler:
 
Kınama cezası dışında disiplin cezası almamış hükümlü ve tutuklular, idarenin kontrolünde bulunan ve kurumun uygun yerlerine yerleştirilmiş telefonlardan yararlandırılırlar. Kurum personeli bu telefonları kullanamaz.

Kınama cezası dışında disiplin cezası bulunan hükümlü ve tutuklular, bu cezaları kaldırılmadıkça telefonla konuşma hakkından yararlanamazlar.

Hükümlü ve tutukların telefonla konuşma gün ve saatleri; kurumda bulunan telefon adedi, başvuru sırası ve sayısı, kurumun asayiş ve güvenliği dikkate alınarak belirlenir. Konuşma süresi 10 dakikayı geçemez. Bu süre sonunda, konuşma kendiliğinden kesilir. Ölüm, ağır hastalık, doğal afet, yangın vb. durumlarda, idarenin izni olmak kaydıyla telefon görüşmesi gerçekleştirilebilir. Eğer bu hak daha önce kullanılmışsa, bir sonraki haftaya ait konuşma hakkı öne alınabilir.

Telefon görüşmesi için gereken evraklar:

1. Sabit telefon için faturanın aslı (son döneme ait olacak).

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi (fatura sahibine ait).
 
3. Cep telefonları için; faturalı hat ise son döneme ait orjinal fatura, kontörlü hat için bayii kaşeli abonelik sözleşmesi.

4. Hat sahibine ait 1 adet biometrik fotoğraf.


N O T : Belgeler posta veya PTT Kargo vasıtasıyla kuruma ulaştırılmalıdır.  Bilgi edinmek için (312) 589 50 54 nolu telefonu arayabilirsiniz.